Col·loqui amb Juanjo Braulio. Centre Cultural La Nau. Col·loqui amb motiu de la publicació del llibre "En el nom de Borgia".
Participen: Juanjo Braulio. Escriptor i autor del llibre.
Màxim Horta. Periodista i escriptor.
SINOPSI
Quan el poder del papa Alexandre VI (1492-1503) estava ja consolidat després dels primers i turbulents anys del seu pontificat, el seu fill César va optar per doblegar l'aposta per a fundar una dinastia Borgia que posara a la família valenciana al mateix nivell que els Médici i els Sforza a Florència i Milà o que els Trastàmara i els Valois a Espanya i França. Per a això, el duc Valentino —que així li coneixien— va posar en marxa una formidable maquinària de guerra amb l'ajuda del seu enginyer militar, Leonardo da Vinci, amb la qual, d'un en un, va doblegar als tirans que regien els senyorius del centre d'Itàlia. Va ser més llest, ràpid i també més despietat que la resta dels prínceps del seu temps, però no més malvat. Per això va rebre els elogis de Maquiavel i també l'odi dels reis d'Espanya i França, que es van conjurar per a provocar la seva caiguda i, amb ell, la del poder de la família valenciana més fascinant, però també més injustament tractada de la Història.
BIOGRAFIA
Juanjo Braulio va néixer a València en 1972. Està graduat en Ensenyaments Artístics per la Sankt Eskils Skola de Eskilstuna (Suècia), llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Politècnica de València i màster en Creació de Guions Audiovisuals per la Universitat Internacional de València. Periodista especialitzat en informació política, ha treballat en periòdics, ràdio, televisió i gabinets de comunicació. És autor del llibre de viatges sobre Suècia En Ítaca fa fred i les novel·les El silenci del pantà, portada al cinema en 2019, i Bruts i malvats, qualificat per la crítica com «un monumental thriller literari» sobre la violència de gènere. Va iniciar en 2023 la seva saga sobre la família Borgia amb En el nom del poder, una «magnífica novel·la que ensenya, emociona i entreté» segons Ignacio Peyró (El País) i “un novelón” per a Ramón Palomar (ABC) que «desperta la necessitat de continuar llegint», segons Ramón Villa (Zenda).